Program for Toscana kulturrejse:

Dag 1
Ankomst til Pisa lufthavn. Her venter bus og rejseleder for at køre os til Pisa. Pisa er først og fremmest kendt for Det Skæve Tårn, men efter vor ankomst opdager vi snart at Miraklernes Plads, som domkirketorvet kaldes, også byder på en smuk domkirke, hvor blandt andet Galilei opdagede princippet om pendulet. Og verdens største dåbskapel er absolut også et besøg værd. Ud på eftermiddagen fortsætter vi så til vor hjemby Montecatini. Under turen giver rejselederen tips og råd for den kommende uge. Efter at have checket ind på vort centrale hotel bliver der tid til at slappe lidt af oven på rejsen. Sidst på eftermiddagen mødes vi og går en lille bytur rundt i Montecatini for at lære byen bedre at kende.

Dag 2
Dagens udflugt bliver renaissancens og Toscanas hovedstad, Firenze. Vi tager lokaltoget og fremme i byen bliver vort første lille stop det spændende fødevaremarked. Vi kommer nu frem til San Lorenzo-kirken og møder her vor byguide, som under formiddagen vil vise os byens vigtigste seværdigheder. Der bliver efterfølgende god tid til lidt frokost og til at gøre Firenze i eget tempo, hvad enten man lokkes af de verdenskendte museer, de fashionable shoppinggader eller af blot at strejfe rundt og indsnuse byens atmosfære.Vi er tilbage i Montecatini sidst på eftermiddagen.

Dag 3
Vor dag starter med toget til Lucca. En dejlig by, som ligger godt gemt bag sine fantastiske bymure. Murene blev bygget som værn mod Medicierne og var medvirkende til at Lucca bevarede sin selvstændighed som bystat helt frem til 1848. Vi tager en lille bytur for at blive bekendt med byen og der bliver også mulighed for at spise frokost på egen hånd. Vi er tilbage i Montecatini ud på eftermiddagen

Dag 4
Vi tager igen toget, denne gang til hyggelige Pistoia. Byen er ikke videre kendt, men vel fremme i den lille historiske bykerne mærker man snart den stille og harmoniske atmosfære, som Pistoia har. Besøg domkirken eller Sant’Andrea-kirken med Pisano’s prædikestol. På det livlige markedstorv ligger flere gode restauranter så hjemturen bliver efter frokosttid. Tilbage i Montecatini er eftermiddagen fri. De aktive vil nok benytte chancen til at tage en tur med funicolaren fra 1898 op til Montecatini Alto. Herfra nyder man en flot udsigt udover landskabet.

Dag 5
Dag på egen hånd. Her anbefaler vi, at besøge de flotte kurbade eller udforsk de mange spændende butikker.
Man kan også vælge at deltage (mod betaling) i udflugten til Cinque Terre. Langs Liguriens smukke kyster finder vi disse 5 små fiskerlandsbyer, som ligger ganske utilgængeligt. Derfor kører bussen os til havnebyen La Spezia, hvorfra udflugten foregår med tog. Første stop er Riomaggiore, hvorfra vi går ad Via dell’Amore til Manarola. Med toget når vi nu Vernazza, som nok er den mest charmerende af byerne. Her bliver der et længere stop med tid til at nyde en god frokost på en af de mange gode fiskerestauranter i havnen. Sidste stop bliver Monterosso før toget fører os tilbage til La Spezia, hvor bussen venter.

Dag 6
Dagens bustur bringer os til selve indbegrebet af det toscanske landskab, nemlig vinområdet Chianti. Vort første stop bliver den lille vinby Greve in Chianti. På byens smukke torv er der mulighed for at besøge den historiske slagter Falorni. Vi besøger butikken og lærer om deres mange lækre produkter. Rundvisningen afsluttes med smagsprøver og vinsmagning.
Udsigten fra bussen bliver flottere og flottere efterhånden som vi nærmer os Castellina. I denne charmerende lille by bliver der tid til at finde et godt spisested, før turen går videre forbi imponerende panoramaer til den utroligt velbevarede middelalderby San Gimignano. Middelalderens Manhattan er San Gimignano ofte blevet kaldt og byen er da også navnligt berømt for sine mange tårne. Når man går igennem hovedgaden føler man sig let hensat til en gammel ridderfilm. Vel fremme paa Cisterne-torvet finder de lækkersultne verdensmesteren i hjemmelavet is.

Dag 7
Dag på egen hånd.
Skulle man have lyst til at komme ud og opleve mere af landskabet og flere kunstskatte, er der mulighed for at deltage (tilkøbe) vor udflugt til Sienagår med bus, som går igennem flotte landskaber for at nå skønne Siena. Siena overgås kun af Firenze i mængden af kunstskatte. Byen ligger smukt oppe i det toscanske landskab og er een af verdens mest komplette gotiske byer. En spadseretur fører os forbi domkirken, som af mange betragtes som verdens smukkeste. Vi kommer frem til Il Campo, som er rådhustorvet og det absolutte centrum i byen. Vi har god tid til at pleje personlige interesser før vi ud på eftermiddagen går ud til bussen og vi er tilbage i Montecatini sidst på eftermiddagen.

Dag 8
Efter morgenmaden går turen tilbage til Pisa og lufthavnen efter en uge spækket med oplevelser.