FCK
- Nye standarder i dansk fodbold

Succes i Superligaen og Champions League på samme tid har aldrig været en selvfølge.

FCK har gjort noget ganske usædvanligt i dansk fodbold. Klubben har ikke bare kvalificeret sig til Champions League som den første i otte år.
Den har også ligefrem klaret det godt. Og samtidig har niveauet været generelt højt i Superligaen.
Det gode år startede allerede ved forrige sæsons vinterpause, hvor FCK havde føringen i ligaen - og undlod at sætte den over styr i den efterfølgende forårssæson, sådan som det var sket for vinterpausens duks i tidligere sæsoner.
I efteråret fulgte så den afgørende kvalifikationskamp til Champions League mod Ajax, som blev afgjort på udebane, og derefter de seks gruppekampe, som førte til to sejre og et uafgjort resultat i de tre hjemmekampe.
"Selvfølgelig skal der held til for at vinde over Ajax. Men det imponerende er, at FCK er i stand til at hive syv point hjem på hjemmebane og sikre kvalifikationen på udebane. Her har der ikke været nogen, der regnede med dem. Det, der er lak­mus-prøven, er, at de vinder over Celtic, som ellers spillede for at blive puljevindere. Det giver moral," siger fodboldeksperten Steen Ankerdal.
Han er meget imponeret af den måde, træner Ståle Solbakken har bygget videre på forgængeren Hans Backes arbejde - 'det er en undervurde­ring af Ståle at sige, at han bare kunne købe et hold', mener Ankerdal.
Til gengæld advarer eksperten FCK om, at der hele tiden er et arbejde med at vedligeholde truppen. For dansk fodbold er stadig ikke på så højt et niveau, at klubberne kan holde på de bedste spillere og tiltrække de store navne fra udlandet. "Der er et hold, som har meget høje standarder efter danske forhold, men jeg kan godt være en lille smule bange for, om der kommer nyt blod ind, men sådan er fodbold jo," siger Steen Ankerdal.
Han forudser, at FCK foruden Lars Jacobsen kan komme til at kigge efter erstatninger for spillere som Marcus Allbäck, Michael Gravgaard, Jesper Christiansen, og Tobias Linderoth inden for kort tid.
ALLAN WAHLERS

FCK i 2006:
Dansk mester, Royal League-mester, deltager i Champions League.metroXpress a/s
Wildersgade 8, 1408 København K
Telefon +45 7730 5757 Fax +45 7730 5797
Support [email protected]