Herre-landsholdet
- Vandt EM-bronze for tredje gang i træk

I mange måneder har herrehåndboldlandsholdets træner, Ulrik Wilbek, haft sine tanker rettet mod VM i Tyskland i næste måned. Så da metroXpress bad ham om at se tilbage på EM i Schweiz for snart et år siden, skulle han lige spole båndoptageren tilbage, før han kunne genkalde de tanker, der løb igennem hovedet på ham, da hans spillere fik bronzemedaljerne hængt om halsen.
"Umiddelbart var jeg selvfølgelig meget tilfreds med det, vi præsterede under EM. Vi holdt et højt bundniveau hele vejen og spillede ikke én eneste dårlig kamp. Men bagefter, da jeg begyndte at evaluere slutrunden, kunne jeg godt være lidt ærgerlig over, at vi ikke slog Spanien i semifinalen," siger landstræneren, der mener, at det gode spil undervejs i turneringen faktisk blev en hæm­sko i semifinalen.
"Vi var for tilfredse, og derfor var vi ikke helt så skarpe, som vi havde været i de øvrige kampe. Og forsvaret fungerede ikke optimalt mod Spanien," siger Wilbek.

Viljen til medaljer
Danmark måtte 'nøjes' med en bronzekamp mod Kroatien, og Wilbek havde på forhånd en klar følelse af, at hans spillere nok skulle rejse sig og vinde den kamp.
"Vi havde mere at spille for end Kroatien, som har vundet så meget de senere år. Det var vigtig for os ikke at komme hjem uden medaljer, når vi nu havde spillet så god en turnering," siger Wilbek.
Danmark vandt bronzekampen 32-27 over de olympiske mestre. Men alt det er længe siden nu, og Ulrik Wilbek har som nævnt al fokus rettet mod VM i Tyskland, hvor han forudser, at Danmark igen kan komme til at præge turneringen. Men der er ét hold, som Danmark trods godt spil ifølge landstræneren får svært ved at slå.
"Hvis Frankrig spiller op til det, de kan, vinder de VM. Til gengæld ligger vi styrkemæssigt mellem nummer to og nummer otte i verden. Så på papiret er sølv det højeste, vi kan opnå, men hvis vi først havner i en finale mod Frankrig, vil jeg da ikke udelukke en overraskelse," siger Wilbek, der tilbage i 1997 vandt VM sammen med de danske kvinder.
Wilbek kan passende fejre 10-års-jubilæet med en gentagelse af VM-triumfen - denne gang med herrerne.
KURT STJERNHOLM RIISBERGmetroXpress a/s
Wildersgade 8, 1408 København K
Telefon +45 7730 5757 Fax +45 7730 5797
Support [email protected]