Torbjørn Sindballe
- Jernmandens triumf

Triatleten Thorbjørn Sindballe generobrede sit verdensmesterskab.

Tre kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 30 kilometer løb. Man får helt sved på panden blot ved at læse de tre tal, som er ingredienserne i en langdistance triatlon.
Og sved på panden fik Torbjørn Sindballe så sandelig også, da han i november ved VM i Canberra, Australien, som eneste deltager gennemførte de i alt 153 kilometer i 30 graders varme på under seks timer. Dermed kunne den 30-årige triatlet fra Lyngby for anden gang i sin karriere lade sig fejre som verdensmester i langdistance triatlon.
"Man kan vist roligt sige, det blev en hård dag på kontoret, og faktisk var min præstation ikke optimal. Men det kan man godt leve med, når man står og er blevet verdensmester," siger Thorbjørn Sindballe.
Den danske superjernmand kom godt igennem svømningen og kunne hurtigt lægge sig i spidsen i cykelløbet, som er hans favoritdisciplin. Efter at have pløjet asfalten op på halvdelen af cykeldistancen havde Sindballe 12 minutters forspring til feltet med de stærkeste konkurrenter og lignede en klar vinder.
Men det hårde udlæg i heden kom til at koste andet og mere end sved.
Under de 30 kilometer løb, var det hele lige ved at blive for spændende. Konkurrenterne åd sig meter for meter ind på ham, og den lokale favorit, Craig Alexander, fik færten af ædelt metal. Men efter nogle kriser undervejs fightede Torbjørn Sindballe alligevel guldet hjem.
"Jeg gik kold hen mod slutningen, fordi jeg havde givet den for meget gas undervejs, men jeg kæmpede med alt, hvad jeg havde. Så jeg troede først på sejren, da jeg manglede 50 meter," husker han.
KURT STJERNHOLM RIISBERG

Sindballe i 2006:
Generobrede verdensmesterskabet i langdistance triatlon i Australien.metroXpress a/s
Wildersgade 8, 1408 København K
Telefon +45 7730 5757 Fax +45 7730 5797
Support [email protected]