Anne Lolk og
Mette Barfod

- Drama på floden

Anne Lolk og Mette Barfod vandt endelig den medalje, de manglede i samlingen, da de blev verdensmestre på maratondistancen.

Der blev råbt, skreget og brugt bissetricks, da Anne Lolk og Mette Barfod erobrede verdensmesterskabet.
De to kajakroere har tidligere vundet to sølv- og en bronzemedalje sammen ved VM på maratondistancen, som er på 28 kilometer og en sjat, og Mette Barfod har såmænd også en bronzemedalje fra et tidligere makkerskab.
"Det var nu eller aldrig, hvis vi skulle have den guldmedalje, fordi vi fremover satser på den korte OL-distance," siger Mette Barfod, der aldrig glemmer den dramatiske afslutning ved VM i Tremolat i Frankrig:
"Det blev en taktisk duel mellem os og en ungarsk båd. Tre-fire kilometer før mål lagde vi os foran, og vi besluttede, at de ikke skulle få lov at passere os mere i løbet."
Det skulle dog ikke komme til at gå så let. Med halvanden kilometer tilbage angreb den ungarske båd, men da den ikke kunne komme forbi, følte den ene ungarske pige sig foranlediget til at råbe og skrige ad de danske piger, fordi hun mente, de spærrede vejen.
"Vi havde bestemt ikke gjort noget forkert, men de var frustrerede og roede ind i vores bagende, så vi kom til at ligge på tværs, og vi fik først rettet vores båd op, da vi lå inde ved bredden. Så havde de et forspring, og nu gjaldt det bare om at indhente dem. Det lykkedes, og på vores vilje kom vi først i mål," fortæller Mette Barfod.

Opereret i hånden
De to danske verdensmestre vil nu med til OL i Beijing, hvor maratondistancen ikke figurerer på programmet. Derfor satser de alt på at kvalificere sig på 500-meter-distancen.
"Vi stiller op ved kortbane-VM i august, og her skal vi slutte i top-6 for at komme med til OL," siger Mette Barfod, der ærgrer sig over, at hun ikke kan træne optimalt, fordi hun i sidste uge blev opereret i hånden, hvor en nerve sad i klemme.
"Men jeg skal nu nok nå at indhente konkurrenterne, så Anne og jeg får mulighed for at klare OL-kravet."
KURT STJERNHOLM RIISBERG

Lolk/Barfod i 2006:
Vandt guld ved maraton-VM i Frankrig.metroXpress a/s
Wildersgade 8, 1408 København K
Telefon +45 7730 5757 Fax +45 7730 5797
Support [email protected]