Danmark – fredag 11 januar
Afstemning Historie Forside

Rasmus Quist og

Mads Rasmussen

- De evige favoritter

Danmarks største OL-guldhåb Rasmus Quist og Mads Rasmussen er altid favoritter, når de stiller op til konkurrence i deres letvægtsdobbeltsculler.

De er ubesejrede, siden de vandt VM I 2006. Og siden juni i år er de også indehavere af verdensrekorden. Det store pres er imidlertid ikke noget, der får dem til at ryste i bukserne.

Rasmus Quist proklamerer, at de simpelthen elsker at være favoritter.

I det perspektiv er det nemlig altid konkurrenterne, der skal ro over evne for at slå de to sejrsvante danskere.

Til daglig er 27-årige Rasmus Quist VVS-installatør, mens Mads Rasmussen på 26 år studerer medicin, når det altså ikke lige er et OL-år. For så tilbringer de 12 til 13 gange om ugen i en båd eller på en romaskine. For at blive så suveræne er det nødvendigt at leve sundt og ekstremt struktureret.

Tiden går stort set med at spise og træne. Men de to roere får løn som fortjent og sejrene hober sig op på cv'et. I alt er det blevet til to VM-guldmedaljer, en VM-sølvmedalje, en VM-bronze og fem World Cup-regattaer. Og sidst men ikke mindst har de verdensrekorden, der lyder på 6 minutter 10 sekunder og to hundrededele over de 2.000 meter.

Når de, som de selv forventer, har vundet OL-guld til sommer, synes de, at det kunne være sjovt at vinde i en anden bådtype. Det har ingen danske roere gjort før dem.

Så det er ikke selvtilliden, der skal trænes på i de kommende måneder op til OL i Beijing.
claus georg kjær

Højdepunktet: Roerne er ubesejrede i hele 2007 og satte desuden verdensrekord.

Quickpoll
Årets spiller i Danmark?
Rade Prica
Morten Nordstrand
Jesper Grønkjær
metroXpress a/s
Wildersgade 8, 1408 København K
Telefon +45 7730 5757 Fax +45 7730 5797