Danmark – fredag 11 januar
Afstemning Historie Forside

Jakob Andkjær
- Den sjette i rækken

Han svømmede som en sommerfugl og stak af med VM-bronzemedaljen i Melbourne i marts måned, den 22-årige Jakob Andkjær.

Tredjepladsen på 50 meter butterfly på langbane var samtidig den blot sjette danske VM-medalje gennem tiderne, og Andkjær er den blot anden mandlige svømmer, siden Benny Nielsen i 1986 ligeledes vandt bronze i en butterflydisciplin - dengang var det på 200 meterdistancen.

"Da jeg kiggede på scoreboardet, skulle jeg lige kigge et par gange ekstra, før jeg helt troede det - en bronzemedalje til VM!" skriver Jakob Andkjær på sin blog på hjemmesiden Kunsport.dk.

Tiden lød på 23,56 sekunder, og det var blot en hundrededel af et sekund hurtigere end den fjerdebedste svømmer. Samtidig var det et lille halvt sekund langsommere end vinderen, Roland Schoeman fra Sydafrika, og ni hundrededele langsommere end sølvvinderen, Ian Crocker fra USA.

Under DM i sommer blev Jakob Andkjær for første gang udråbt som 'Årets svømmer i Danmark', og her lykkedes det ham også at komme under kravet for OL-deltagelse. Samtidig vandt han de fem konkurrencer, han stillede op i.

I efteråret havde den danske svømmer problemer med det ene knæ, men genoptræningen er forløbet fint, og de små detaljer, som kun topsvømmere kan mærke forskel på, er ved at blive pudset af, så OL-forberedelserne kan forløbe uden de store gnidninger. Jakob Andkjær studerer til dagligt på universitetet i Auburn i Alabama, USA, hvor han også svømmer.
allan wahlers

Højdepunktet: Da svømmeren vandt VM-bronze i 50 meter butterfly.

Quickpoll
Årets spiller i Danmark?
Rade Prica
Morten Nordstrand
Jesper Grønkjær
metroXpress a/s
Wildersgade 8, 1408 København K
Telefon +45 7730 5757 Fax +45 7730 5797