Danmark – fredag 11 januar
Afstemning Historie Forside

Fire kilometer på bane
- Fantomtiden

Danmark har stolte traditioner i banecykling. Tilbage i 1924 og 1932, da tandemcyklen var på OL-programmet, blev det til henholdsvis sølv og bronze. Og i 1968 blev til guld i fire kilometer forfølgelsesløb - en triumf, der blev fulgt op i 1992 med en bronzemedalje ved OL i Barcelona.

Men nu ser det ud, som om et nyt kapitel er ved at blive skrevet om de danske cykelryttere på alverdens velodromer. Sidst i marts måned 2007 lykkedes det således et dansk hold bestående af Alex Rasmussen, Jens-Erik Madsen, Casper Jørgensen og Michael Mørkøv at vinde bronze ved bane-VM, som blev afholdt på Mallorca.

Tiden var ifølge Cyclingworld.dk intet mindre end en fantomtid, og den lød på fire minutter, fire sekunder og 93 tusinddele af et sekund - tre et halvt sekund hurtigere end den danske rekord, der eksisterede inden verdensmesterskaberne.

"Det her er bare fantastisk. Det er næsten mere, end man kunne have drømt om. Det hele gik bare op i en højere enhed, så vi er alle bare superglade for, at vi har fået den medalje, vi har jagtet," sagde Michael Mørkøv efter konkurrencen, hvor Storbritannien blev en klar nummer et foran det ukrainske hold. I kampen om tredjepladsen mødte det danske hold New Zealand, som på intet tidspunkt blev en alvorlig trussel.

Danmarks Cykle Unions direktør, Jesper Worre, udtalte efterfølgende til Fyens Stiftstidende, at banecyklingen er en del af en langsigtet satsning, som rækker forbi OL. En ny storhedstid kan være i vente.
allan wahlers

Højdepunktet: Da cykelkvartetten vandt bronze ved bane-VM.

Quickpoll
Årets spiller i Danmark?
Rade Prica
Morten Nordstrand
Jesper Grønkjær
metroXpress a/s
Wildersgade 8, 1408 København K
Telefon +45 7730 5757 Fax +45 7730 5797