Danmark – fredag 11 januar
Afstemning Historie Forside

June Fladborg
- Topnavn i al hemmelighed

Hun er europamester og fast inventar i den absolutte verdenstop inden for sin sportsgren.

Alligevel kender de færreste danskere til deres landsmand June Fladborg, selv om vandskiløberens resultater har været i topklasse i de seneste år.

I 2005 og 2006 vandt den 30-årige københavner den samlede world cup, ligesom 2006 også blev lukket med en førsteplads på verdensranglisten. I september 2007 fik June Fladborg endelig en guldmedalje til trofæhylden, da hun vandt Europamesterskaberne i favoritdisciplinen hop.

Det var der dog ikke mange herhjemme, der opdagede. De danske aviser bugner ikke ligefrem af artikler om den forholdsvis lille vandskisport.

"Hvis jeg ikke selv eller forbundet sender en pressemeddelelse ud, får vi ikke omtale af resultaterne. Og jeg må indrømme, at jeg ikke altid får gjort noget ved det, for der er hele tiden en ny konkurrence, jeg skal koncentrere mig om. Men det kan ærgre mig, at der ikke er en sportsjournalist, der siger 'o.k., hende her har ligget nummer et på verdensranglisten længe, måske skulle jeg følge op på det'," sagde June Fladborg tidligere i år til magasinet Puls.

Den danske europamester bruger en stor del af året uden for Danmark, da hun rejser verden rundt til forskellige stævner. Desuden byder det danske vejr med meget regn og vind ikke på optimale træningsforhold for vandskiløberen, der dog stiller op, når der er dan­marksmesterskaber. Og dem har hun vundet mere end 30 af.
daniel martinsen

Højdepunktet: Da vandskiløberen vandt EM i hop.

Quickpoll
Årets spiller i Danmark?
Rade Prica
Morten Nordstrand
Jesper Grønkjær
metroXpress a/s
Wildersgade 8, 1408 København K
Telefon +45 7730 5757 Fax +45 7730 5797